Veckobrev v.7

Hej hej!

Bättre sent än aldrig med lite info från veckan som har varit och veckan som kommer. Det har varit stressigt under veckan att hinna med allt som ska förberedas inför de elevledda samtalen. Vi har pratat mycket om problemlösning. Inte bara den problemlösning som vi stöter på i matematiken utan den som dyker upp i vardagen. Så idag kommer det lite morr…

Varje vecka gör jag ett individuellt arbetsschema till eleverna. Grunden på arbetsschemat är den samma för alla men sedan går jag igenom det som inte blivit klart från veckan och skriver in det för var och en. På schemat kan det även stå uppgifter i No som vi ska arbeta med gemensamt eller vilken sida vi ska arbeta till i matteboken. Problemet är att det ändå slarvas med att vara självgående i klassrummet. De flesta hojtar rakt ut och vill ha hjälp nu nu nu eller vet inte vad de ska göra! En gång i veckan måste jag ha en gemensam genomgång för hur man slår hål i papper, på vilken sida hålen ska vara och hur ett register i en pärm fungerar. I två veckor har jag tittat igenom allas lådor och pärmar. Det är få som håller efter, sätter in rättade papper i sin pärm, lägger in stenciler som inte blivit färdiga på lektionstid i sin ”göra klart”- mapp! Pennorna ser efter en skoldag ut som om de har fungerat som skruvmejslar och är totalt mosade där det borde finnas en udd. Sudden är söndersmulade i molekyler och ”försvinner”!!! (ner i elevernas lådor eftersom det är där jag hittar ca 3-4 pennor och 5-8 sudd i varje låda vissa eftermiddagar). Inte kul att behöva lägga tid på det!

Läxan bestod av tre delar, en faktatext att läsa, en multiplikationstabell och en skrivuppgift. 10 st av 24 har lämnat in sin skrivuppgift! I svenskan håller vi på att skriver en berättelse, ”Rymdresan”! Jag har läst igenom de dokument som har delats med mig på Drive, skrivit kommentarer som är rödmarkerade och skickat tillbaka dem. Men det är få som fixar till, rättar felstavningar mm. Jag har gått igenom detta med alla och hoppas på att det ska bli bättre under nästa vecka.

Jag kan förstå att det börjar bli tungt när det närmar sig sportlov men det blir svårt att gå vidare i undervisningen när det inte görs läxor i tid och arbetet sker i spridda skurar! Jag kommer därför skicka med ”Göra klart”-mappen varje fredag! Sen hoppas jag att ni där hemma kan stötta upp med att påminna era barn att jobba klart! Den lila läxboken behöver även komma med till skolan på fredagar. Jag hinner inte klistra in ny läxa i 20 glömda böcker på måndagar!

Nästa vecka: (kvarglömda och upphittade kläder på skolan kommer att ligga uppradade i stora entrén, passa på att gå dit och titta ifall ni saknar några av era barns kläder)

Läxor till fredag v.8: 1) skriva klart Rymdresan ända fram till kapitel 5, rätta responsen från innan. 2) multiplikationstabellen 3) fysik läxa om batterier, elektricitet och uppfinningar (stencil fås under veckan i läxboken och på classroom.

Måndag 20/2: Elevledda samtal med olika starttider i matsalen mellan kl. 15-17. De elever som har samtal på onsdag går hem 12.00 och de som har samtal måndag eftermiddag stannar kvar till ca 13.15 så att jag hinner ge varje elev lite extra tid. Vi går bland annat igenom omdömen och deras IUP. Ingen idrott denna vecka!

 

Tisdag 21/2: Brandövning för hela Edboskolan under dagen.

Onsdag 22/2: De elever som hade samtal på måndagen slutar 12.00 och resten stannar kvar till ca. 13.15. Ingen idrott!

Torsdag 23/2: 

Fredag 24/2: klf-dag. Vi går igenom elevenkäten, har roliga aktiviteter tillsammans, sluttid som vanligt. Vi städar och rensar inför lovet. Kläder mm som har hängt länge tas hem, vi städar lådor och fixar fint!

vecka 9 är det sportlov!!!!

mvh Jenny

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *