Veckobrev v.6

Hej hej!

Nu tar vi helg efter en intensiv vecka. För mig blev det två dagar hemma med vabb och för eleverna innebar det vikarie. Vi har fortsatt arbetet i samhällskunskap kring demokrati och diktatur. I mattematik har arbetet med multiplikation gått på högvarv. Eleverna har arbetat med fysik kring värme, kyla och väder. Nästa vecka ska vi göra lite experiment kring det.

Inför de elevledda samtalen som börjar v.8 har vi tittat på omdömen och gått igenom självskattning. Ni kommer även få hem ett papper nästa vecka med stödfrågor att fundera på inför samtalet och eleverna kommer att få skriva om hur de trivs i skolan och reflektera över sitt eget ansvar i klassrummet och helheten på skolan.

Vi avslutade veckan med en lyckad tur till Moderna museet och tittade på en utställning om hus och konstruktioner. Vi ska snart starta upp bygget av vårt samhälle så nu har eleverna fått mycket inspiration. Det var en härlig fredag! Alla var med, ingen sjuk! Vi satt och åt matsäck och skrattade.

Efter det plockade vi ihop och tog en promenad genom stan tillbaka till tåget och jagade pokemon i kylan. Jerry gömde sig i en telefonkiosk och hoppades på att förvandlas till stålmannen…

 

Några blev sugna på att mata fåglarna vid slottet vilket resulterade i att vi blev anfallna av hungriga fiskmåsar!

Det bästa av allt var att flera elever frågade om vi inte kunde åka till stan på våren och bara promenera omkring och titta på statyer och olika hus. Så det ska vi planera in framöver. Sköter sig alla så här bra som idag åker jag mer än gärna på fler utflykter!

Nästa vecka:

Måndag:Idrott! Läxan delas ut! Uppgifter läggs ut på classroom och sätts in i läxboken!

Tisdag: Skriva ämneskunskaper!

Onsdag:Idrott!

Torsdag:Öva inför samtalen!

Fredag:Läxförhör på batterijakten!

Trevlig helg på er alla!!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *