Veckobrev v.17

Hej hej i solskenet!

Veckan som gått har varit intensiv och innehållsrik. Edbo kvällen var riktigt trevlig och tack alla ni som tog er tid att komma. Till er som av olika anledningar inte kunde närvara hoppas jag att vi får möjlighet att ses längre fram på terminen vid någon annan tillställning.

Vi har arbetat med skogen i NO.  Pratat näringskedjor, svampar och träd. Vi kommer fortsätta med det även nästa vecka. Titta in under NO så ser ni fina bilder från gårdagen när eleverna och jag tog en promenad och spanade vårtecken och myror vid Mossen.

I matematik har vi fortsatt arbetet medenheterna; mm, cm, dm, m, km och mil. Även omkrets och hur man kan beräkna omkrets med ett snöre för att sedan mäta snöret med linjal.

I svenska blev så gott som alla klara med sina texter om Musen. Vi kämpar vidare med stor bokstav, punkt och meningsbyggnad.

Vi avslutade samhällskunskapen med att titta på demokratiska processer och prata vardagsekonomi.

Läxorna denna vecka blev inte som tänkt då det blev stressigt inför Edbo kvällen.  Stenciler med engelska texten och glosor delades ut i onsdags. Finns även för eleverna att hitta på classroom i ”engelska 4a”. Vi har gått igenom texten tillsammans.

På idrotten är det utomhus som gäller från och med nästa vecka om det inte vräker ner. Men är det kallt kan det vara bra att anpassa kläder efter väder! Några elever har varit lite upprörda över en uppgift i musiken där de har blivit tillsagda att de ska hitta på en dans, sjunga och uppträda inför andra i en ”Melodifestival tävling”. De elever som upplever att de inte klarar av detta på grund av scenskräck hade först fått informationen att de inte skulle bli godkända på uppgiften om de vägrade att visa upp detta. jag har pratat med Victoria  (musikläraren som tidigare hette Zarina) och hon ändrade sig och tillåter eleverna att filma sig så hon kan se det. 😆


Nästa vecka v.18

Måndag: Röd dag så alla är lediga!

Tisdag: bild, läxförhör på engelska.

Onsdag: idrott ute

Torsdag: slöjd

Fredag: musik, läxförhör på kapitel 5 och 6 i Glasbarnen. Frågorna ges i Classroom på fredagen.

Ska vi våga tro att vädret håller i sig så att det blir solsken på Valborg? Oavsett väder så önskar jag er alla en härlig helg. Själv ska jag avnjuta min på hotell med spa i Örebro… Because I can 😉

Mvh Jenny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *