Veckobrev v. 16 med info om v.17

Hej hej!

Den här veckan gick i raketfart! Ledigt på måndagen och halvdag för eleverna på onsdagen gjorde att det kändes som att vi knappt hann ses för än det var fredag! Det blev ett långt pass med samtal om det som skedde på fredagen innan lovet. Många tankar och frågor som lyftes. Men det blev ett bra samtal som vi får fortsätta med.

Vi startade upp ett nytt tema i biologi om skogen. Jätte kul att se hur engagerade alla var. I matematik fick vi repetera en del om enheterna för längd och tittade på olika räknesätt. Visade ”liggande stolen” för eleverna och alla skrattade och hade större förståelse varför ni föräldrar ibland inte räknar som i boken vi jobbar med. Jag själv kan ibland få tänka till vad som menas då det inte riktigt ser ut som när jag själv räknade…

Vi hade roliga timmen på fredagen och eleverna själva bestämde en turordningslista att skriva upp sig på. Det har även pratats mycket om klasskassan och att samla pengar. Jag är gärna med och stöttar men får som sagt inte hålla i kassan. Som det ser ut nu så får vi ihop det till nattvandring den 12/5 så klassen tjänar sina första 2000 kr.

På fredagen gjorde vi en enkät som handlade om hur eleverna mår i skolan med fokus på trygghet i skolan, utsatthet på internet och sociala medier och mobbing. Utifrån det som lyftes på nyheterna under veckan om att PISA-undersökningen visar att 15-åringar idag mår sämre än tidigare pratade jag med eleverna om hur vi kan arbeta förebyggande mot mobbing och utsatthet i skolan. Vi vuxna ser inte alltid alls som händer eller uppfattar det på ett annat sätt och därför är det viktigt att alla barn och elever har en vuxen de känner förtroende för ifall något händer. Prata gärna om detta hemma och återkoppla om det dyker upp funderingar hos er eller barnen. Ni får gärna komma med idéer om hur vi kan arbeta tillsammans på ett förebyggande sätt.

Lägger ut info om ”BILFRI SKOLVÄG” som är ett gemensamt tema nästa vecka på Edbo. Titta under fliken ”på vår skola”.

Läxa v17:

sv- läsa Glasbarnen kapitel 5&6. Frågor till texten får eleverna på lektion på fredagen. 

MA-multiplikationstabeller

Eng-glosor

Nästa vecka: (v.17)

Måndag: Idrott, fortsatt arbete med Skogen och förberedelse inför Edbokvällen. Vi lägger även extra krut på att göra färdigt vår stad.

Tisdag: fortsatt arbete med staden, elevtexter mm samt städar och fixar inför kvällen.

Onsdag:Idrott

Torsdag: Slöjd

Fredag: Roliga timmen, läxförhör samt inlämning av matteläxa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *