Veckobrev inför v. 20

Hej hej!

Det har varit en vecka blandat med intriger, stenhårt skolarbete och förkylningar. Många är sjuka till och från och jag tror vi alla är i behov av lite värme nu.

Denna vecka har vi fortsatt arbetet med Vikingar. Imorgon startar vi grupparbete kring vikingarna som ska redovisas v. 21. Det är ett spännande ämne så det ska bli kul att dra igång grupparbetet.

I svenskan har eleverna skrivit jättefina faktatexter om djur och engelska förhöret om vargen gick genomgående bra för alla.

I matematiken kommer vi imorgon att starta upp arbetet med skala. Många har ännu inte riktigt fått grepp om enhetsbyte men vi fortsätter att repetera det framöver. Efter arbetet med skala kommer vi att jobba med kort division. Jag kommer lägga in två bra länkar från youtube som ni kan se där hemma så kanske lite faller på plats! Inte lätt när det räknade spå ett helt annat sätt på ”vår tid”!

Det var tävling och konkurrens på hög nivå i klassen i fredags när det var dax för uttagning till åk 4’s ”Melodifestival”. På fredag är det tävling för de två grupper från varje klass som gått vidare…. spännande!

Nattvandringen gick bra. Vi gick å gick å gick… stort tack till Jonas mamma, Amandas mamma, Angelinas mamma och Mayas pappa som vandrade nästan två iskalla mil runt om i Skogås. Men kvällen var lugn, inte en kotte var ute. Men klassen har nu tjänat ihop sina första 2000 kr. Detta kommer att sättas in på klasskontot som Olivers mamma har koll på.

Eftersom vi närmar oss skolavslutningen med stormsteg hade några föräldrar tankar kring detta. Ett förslag från dem är att eleverna (& självklart de föräldrar som kan komma) möts vid lunchtid på Hörbrevägens fina gård och grillar korv och fikar. De som är ”klassföräldrar” nu får gärna höra av sig om det finns andra planer men det är väl klart att vi ska mysa tillsammans sista dagen!?

Jag tackar och bockar till alla elever som röstat fram mig som en av de 21 lärare som kan vinna webbstjärnans lärarpris. Ska bli spännande att se imorgon om jag skulle lyckas vinna det! Prispotten är 5000kr och jag har livat att 2500 av dessa går till klasskassan!

Dessvärre tror jag att vår fina sida kommer läggas vilande fram till augusti. Tydligen är det något som görs med de sidor som man skapat under tövlingsperioden. Jag ska se efter under morgondagen om det finns möjlighet att ha den kvar ända fram till sommaren. Annars får vi kommunicera på annat sätt.

Läxor:

text om vikingar på engelska,

”min tidslinje” eleverna har arbetat med att göra en egen tidslinje, ett begrepp som ofta återkommer i historia. Eleverna har ritat upp sin linje på ett papper och ska fylla på den med händelser så som en flytt, när de började på dagis, lärde sig cykla eller simma osv. Har ni bilder kan de ta kort med sin iPad för vi ska sedan skriva rent tidslinjen digitalt i paddan.

Den 31 maj har vi friluftsdag i närområdet. Lunchen serveras i skolan.

Onsdagen den 24 maj slutar eleverna kl.12.00 som kompensation för Edbokvällen.

Nästa vecka (v.20)

måndag: idrott, uppstart av grupparbete, läxor delas ut

tisdag:bild

onsdag:idrott

torsdag: slöjd

fredag:”lilla Melodifestivalen” på musiklektionen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *