Vår stad!

Nu har bygget dragit igång på allvar! Efter mycket planering och samhällsfokus har vi nu startat upp bygget av staden. Tanken är att den ska byggas i två delar. En övre, med hus, skola och allt som eleverna röstat fram ska finnas med i ett mindre samhälle!

Den undre delen består av vatten och avlopp, elnätet och fibernätet!

Allt detta har vi tidigare arbetat med i både No och So. Vi har tittat på olika filmer om hur sophanteringen i en stad fungerar. Hur vattnet renas och hur el och energi skickas ut till alla hushåll.

Här nedan ser vi Ellinor, Esther Selma och Kajsa i full gång med att skapa byggnader!

Albin, Nathan och Harry har kommit på en ide att göra el-ledningar på ställning som ska gå genom staden. Kim hakade på efter att ha målat klart under delen!

Kevin, Bom, Maya och Isabelle har börjat måla bottenplattan till ”underjorden”!

Här ovan ser vi Tuva, Kim, Angelina och Oliver som målar grunden till den övre delen där staden ska byggas upp!

Nedan syns Maya måla tågspåret! Tuva hjälper till att måla lite till och Angelina stöttar Maya i att limma dit all räls till spåret.

Ellinor har fått varmt lim på fingrarna!!!

Bom och Kevin kom på en ide’om att bygga ett elkraftverk! Jonas, Santi och Orpon testade sig fram att bygga en bro.

Semla, Esther, Ellinor och Amanda har fixat träd! Liam, Milton och Oliver byggde en skola. Kajsa kämpar vidare med sitt husbygge trots att det bränns med limmet!

Vilken för- och eftermiddag vi har haft. Vi avslutade dagen med att prata om hur vi skulle kunna bygga vidare på staden med ett hav, en skog, berg och vulkaner. Himmel och rymden i taket och så vidare… Det här kommer bli ett projekt vi arbetar med ända till åk 6 tyckte eleverna! Snart får ni föräldrar komma och titta!

 

 

 

 

 

6 reaktion på “Vår stad!

    • Absolut! När det är dags för att bygga så är alla väldigt bra på samarbete! Så kul att se och jag hoppas det kan bidra till att samarbetet blir bra även i andra ämnen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *